Array
(
  [0] => Array
    (
      [email_address] => diplomaroute@rocrivor.nl
      [facebook_url] => https://www.facebook.com/Diplomaroute/?ref=bookmarks
      [linkedin_url] => 
    )

)
sluiten

Uitreiking mbo praktijkverklaringen Start People

praktijkverklaringen DHL

De overgang naar werk versoepelen en de kans op blijvend werk vergroten. Dat is het doel van de pilot voor praktijkleren van DOORZAAM, het fonds voor de Duurzame Inzetbaarheid van Uitzendkrachten. Dit project is bedoeld voor werkzoekenden en werkenden zonder startkwalificatie, voor wie het behalen van een volledig mbo-diploma of een mbo-certificaat nog niet haalbaar lijkt.

Praktijkleerroute
Start People werkt mee aan deze pilot, die op woensdag 25 september een mijlpaal beleefde toen 14 uitzendkrachten trots hun mbo-praktijkverklaring in ontvangst konden nemen. DHL in Beringe en Start People boden hen de kans een praktijkleerroute Logistiek Medewerker te volgen. Alice Bastiaans van ROC Rivor was bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig om de praktijkverklaringen uit te reiken.

Behoefte aan vakmensen
Een volwassene die alleen basisonderwijs heeft gevolgd. Een twintiger die zijn opleiding niet heeft kunnen afmaken en onder zijn niveau werkt. Of een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal. Mensen zonder startkwalificatie zijn relatief kwetsbaar op de arbeidsmarkt en vaak afhankelijk van een uitkering. Maar liefst 1,5 miljoen mensen staan aan de kant, terwijl er een grote behoefte is aan vakmensen.

Leren in de praktijk
“Leren in de praktijk kan hen helpen weer mee te doen. Het behalen van een volledig mbo-diploma of -certificaat is voor sommigen echter (nog) een brug te ver. Met deze pilots verkennen we of de praktijkverklaring de kans op duurzaam werk vergroot”, vertelt Calista Timmermans, Accountmanager Opleiden van USG People, waar Start People onderdeel van is.

Deel dit bericht: