Array
(
  [0] => Array
    (
      [email_address] => diplomaroute@rocrivor.nl
      [facebook_url] => https://www.facebook.com/Diplomaroute/?ref=bookmarks
      [linkedin_url] => 
    )

)
sluiten

Praktijkervaring Procesoperator A

Om te controleren of je voldoende praktijkervaring hebt, kun je onderstaande vragen proberen te beantwoorden. Bij elke vraag hoor je een praktijkvoorbeeld te kunnen noemen.

WerkprocesVragen
Bereidt productieproces voorAan wat voor proces(sen) werk ik? Word ik bij meerdere productielijnen ingezet, of sta ik altijd bij dezelfde productielijn? Wat voor producten maak ik? Hoe zorg ik ervoor dat ik het werk van de vorige ploeg goed overneem? Wat vraag ik na bij de vorige ploeg? Welke voorbereidingen moet ik treffen? Wat controleer ik voordat mijn werkzaamheden van start gaan? Hoe controleer ik of apparatuur goed is ingesteld? Hoe zorg ik voor een veilige werkplek? Start ik weleens een proces op, of neem ik het werk alleen over?
Bedient apparatuurWat voor apparatuur bedien ik? Hoe zorg ik ervoor dat ik de apparatuur zo goed en efficiënt mogelijk gebruik? Met welke regels en procedures moet ik rekening houden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwaliteitseisen, voedselveiligheid, ARBO, veiligheid en milieu, maar misschien ook andere bedrijfsspecifieke regels.
Bewaakt procesverloopWat doe ik bij afwijkingen in het proces? Wie informeer ik bij problemen? Heb ik weleens een onveilige situatie meegemaakt? Hoe heb ik toen gehandeld? Hoe controleer ik of het proces goed verloopt? Heb ik weleens een storing geconstateerd en hoe heb ik dat opgelost? Welke gegevens moet ik noteren? Doe ik dat digitaal of op papier?
Voert kwaliteitscontroles uit aan proces en/of productHeb ik weleens productmonsters genomen? Welke kwaliteitscontroles heb ik uitgevoerd? Hoe voer ik metingen uit? Wat doe ik bij afwijkingen? Hoe registreer ik gegevens van de kwaliteitscontroles?
Onderhoudt apparatuurWelke onderhoudsproblemen kom ik vaak tegen? Welk onderhoud (zoals schoonmaken of filters vervangen) voer ik uit? Hoe zorg ik ervoor dat het proces veilig gesteld wordt? Hoe zorg ik ervoor dat het proces niet of bijna niet stilstaat? Wie bepaalt wie welke onderhoudswerkzaamheden gaat uitvoeren? Hoe zorg ik ervoor dat de apparatuur en werkomgeving schoon blijft? Hoe rapporteer ik onderhoudsgegevens?
Rondt productieproces afMet wie overleg ik bij de afronding van het productieproces? Hoe informeer ik anderen over het procesverloop? Hoe draag ik het proces over aan de volgende ploeg? Welke regels heeft het bedrijf bij het afronden van het productieproces? Hoe zorg ik ervoor dat het productieproces veilig, schoon en verantwoord (ARBO) wordt afgerond?
Verricht metingenWelke (inline) metingen doe ik? Hoe registreer ik deze meetgegevens? Met wie heb ik overleg over meetgegevens? Wat doe ik als de meetwaarden buiten de gestelde specificaties vallen?
Regelt het geautomatiseerde procesBewaak ik wel eens een deel van een geautomatiseerd proces? Waar moet ik het proces op controleren? Wat voor informatie gebruik ik bij de controles? Wat doe ik bij afwijkingen aan het geautomatiseerde proces? Wie schakel ik in en welke informatie deel ik bij problemen? Wat mag ik zelf oplossen?

Diploma Route

STAP-budget

Vanaf 1 mei 2023 komt er weer STAP-budget vrij en kan je je aanvraag indienen bij het UWV.
Door je nu aan te melden ontvang je de aanmeldbevestiging waarmee je de aanvraag voor het STAP-budget bij UWV na 1 mei kunt indienen.