Array
(
  [0] => Array
    (
      [email_address] => diplomaroute@rocrivor.nl
      [facebook_url] => https://www.facebook.com/Diplomaroute/?ref=bookmarks
      [linkedin_url] => 
    )

)
sluiten

Snel je Examen Procesoperator A met Diplomaroute!

Als procesoperator A bent jij (deels) medeverantwoordelijk voor het productieproces. Jouw taken zijn onder andere het productieproces voorbereiden, machines bedienen, kwaliteitscontroles uitvoeren en storingen constateren. Jij zorgt ervoor dat het productieproces stabiel is en het product voldoet aan de gestelde kwantitatieve en kwalitatieve eisen.

Een diplomaroute verschilt van een reguliere opleiding. Je volgt bij de Diplomaroute geen lesprogramma, maar doet meteen je examen tot Procesoperator A. Niet iedereen wordt toegelaten tot het Examen Procesoperator A; je wordt alleen toegelaten wanneer je al voldoende praktijkervaring hebt opgedaan.

Na je inschrijving sturen we je per mail een inlogcode voor jouw persoonlijke account. Ook ontvang je de Handleiding Procesoperator A, met hierin alle belangrijke informatie over de verschillende onderdelen van het Examen Procesoperator A. Neem deze handleiding dus goed door!

Klik hier voor meer informatie over de beroepseisen, Nederlands en rekenen.

Diplomaroute Procesoperator A

Wanneer je jezelf hebt aangemeld voor een diplomaroute ontvang je van ons de inloggegevens voor je account. Hier kun je het intakeformulier invullen. Zodra dat gebeurd is, plannen wij een telefonische intake met je. Tijdens deze intake controleren wij of je al voldoende praktijkervaring hebt met alle relevante aspecten waar een Procesoperator A mee te maken krijgt. Dit is een toelatingseis voor deelname aan de examens voor Procesoperator A.

De centrale examen Nederlands en rekenen vinden plaats bij ROC Rivor in Tiel. De periodes waarin deze examens worden afgenomen worden bepaald door Cito. Het moment van de centrale examens staat vast, maar dat betekent niet dat je verplicht bent om hiermee te starten. Als het beter in je planning past, kun je eerst de schriftelijke examens van de Diplomaroute Procesoperator A afronden, en daarna pas de centrale examens doen. Kijk vooraf daarom goed in welke periode je de centrale examens wilt doen. Bekijk hier de data van de aankomende centrale examens.

Het schriftelijke gedeelte van het Examen Procesoperator A bestaat uit twee onderdelen die samen twee uur duren. Voor deze schriftelijke examens kun je terecht op een van onze acht verschillende examenlocaties.

Naast dit schriftelijke gedeelte, krijg je ook een beroepsgerichte kennistoets. Dit onderdeel is opgebouwd uit een aantal meerkeuze- en open vragen. De meeste vragen zijn gebaseerd op de informatie uit een serie readers die tijdens de diplomaroute Procesoperator A aan bod zullen komen. Je krijgt de betreffende readers thuisgestuurd zodra de intake succesvol is afgerond.

Tijdens het praktijkonderdeel van het Examen Procesoperator A gaat er een examinator (assessor) met je mee naar je werkplek. De examinator zal tijdens één dagdeel jouw werkzaamheden observeren in de praktijk. Tijdens dit examen moet je een aantal voorgeschreven opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld een productieproces opstarten, of de lijn overnemen van de voorgaande ploeg. Je bedient de machines en controleert of alles efficiënt en veilig verloopt. 

Let op: Zorg dat je een geschikte werkplek hebt voor het praktijkexamen. Dit hoeft geen betaalde werkplek te zijn, een stageplek voldoet ook.

De keuzedeel examens voor Procesoperator A worden waar mogelijk gecombineerd met je praktijkexamen. Deze keuzedeel examens worden tijdens je telefonische intake verder toegelicht.

Als je alle onderdelen van je Examen Procesoperator A* met een minstens een voldoende hebt afgerond, kom je in aanmerking voor het mbo-2 diploma Procesoperator A. Dit diploma is wettelijk erkend.

*De uitslag van rekenen en de keuzedeel examens tellen vooralsnog niet mee voor de zak- en slaagkans.

Praktische informatie over het Examen Procesoperator A

Je studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar. Bij de Belastingdienst kun je hier meer informatie over vinden.

StartdataDe startdatum van het Examen Procesoperator A is flexibel. Je kunt jezelf het hele jaar door inschrijven en op een moment naar keuze starten met de diplomaroute.
DuurDe duur van de Diplomaroute voor Procesoperator A hangt af van jouw eigen tempo. Je krijgt maximaal 8 maanden de tijd om het hele examentraject te doorlopen. We bieden de mogelijkheid binnen de 8 maanden sneller te diplomeren. Maar dit hangt af van jouw motivatie en studieresultaten.
LocatiesDe schriftelijke examens vinden plaats op verschillende locaties in het land: in Assen, Diemen, Geldermalsen, Roermond, Zoetermeer en Zutphen.
De centrale examens vinden plaats bij ROC Rivor in Tiel.
HerkansenDe onderdelen die bepalen of je slaagt of zakt mogen elk maximaal één keer worden herkanst. Alleen het examen Nederlands kan twee keer herkanst worden.
KostenDeelname aan de totale Diplomaroute Procesoperator A kost 2545 euro*. Dit is inclusief de readers die je nodig hebt voor het theorie-gedeelte van deze diplomaroute.

Termijn 1: 500 (aanmelding en intake)
Termijn 2: 500 (schriftelijke en centrale examens)
Termijn 3: 1545 (praktijkexamens en keuzedeelexamens)

Herkansingen zijn niet bij deze totaalprijs inbegrepen.

*Herkansingen zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen.
Kosten herkansing:
herkansing beroepsgericht kennisexamen€ 100,-
herkansing praktijkexamen€ 350,-
herkansing keuzedeel-examen€ 100,-**
herkansing Nederlands of rekenen€ 75,-**
** per onderdeel
TipsBekijk voordat je jezelf aanmeldt goed of je voldoet aan alle toelatingseisen. Je hebt namelijk géén recht op restitutie van de kosten wanneer je het eerste deel van de diplomaroute niet afmaakt. Schrijf je dus alleen in als je aan de toelatingseisen voldoet!

Vragen aan ons?

Wil jij meer weten over de Diplomaroute Procesoperator A? Je kunt ons op werkdagen van 8:30 tot 13:00 telefonisch bereiken op 0344-656256. Ook kun je ons mailen met je vraag.  Stuur je mail in dat geval naar: diplomaroute@rocrivor.nl

Aanmelden?

Wil jij jezelf inschrijven voor de Diplomaroute Procesoperator A? Klik hier om je in te schrijven.

Diploma Route

STAP-budget

Momenteel heeft het UWV voor de periode juli en augustus geen STAP-budget meer beschikbaar.
De volgende aanvraagperiode start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur.